מיומנות הכתיבה היא אחת החשובות ביותר בתקשורת הישירה שבין אנשים אך לא תמיד יש מודעות גבוהה לכך שאנשים עלולים לחוות קשיים קוגניטיביים של ממש בכתיבה. בשנים האחרונות יש מודעות הרבה יותר גבוהה לנושא של לקויות למידה כמו דיסלקציה בכתיבה, דיסלקציה בקריאה או לקויות שבאות לידי ביטוי בנושאים חשבוניים ומתמטיים וחשוב מאד לשים לב לתסמינים שלהן, לביטויים החיצוניים שלהן ולקבל ייעוץ מאנשי מקצוע על פי הצורך על מנת להבין את המשמעות ואת דרך ההתמודדות הנכונה והמתאימה ביותר בכל מצב ועבור כל לקות. לקויות למידה שקשורות בכתיבה אפשר לאבחן כבר מגיל צעיר בכיתות הנמוכות.
מה המשמעות של דיסלקציה בכתיבה?
אנשים צריכים לכתוב לאורך כל החיים. תמיד יש מה לכתוב או להקליד ואם יש להם דיסלקציה בכתיבה מאובחנת ורשמית זה אומר שהם יתקשו בכתיבה, לא ישימו לב לכל מיני ניואנסים קטנים שהם כותבים ויתכן שהכתב שלהם לא יהיה קריא או שהם יכתבו דברים חסרי משמעות. לקות למידה זו עלולה להשפיע על מהלך הלמידה שלהם לאורך כל שנות בית הספר, כולל בלימודים האקדמיים. ברגע שיש אבחון מקצועי פרטני וממוקד אפשר להציע התאמות או פתרונות אחרים שבעזרתם לתלמיד יהיה קל יותר להתמודד עם הלקות הזאת. בעבר תלמידים כאלה היו נחשבים לפחות מוצלחים וכיום ידוע שמדובר בקושי קוגניטיבי אמיתי שמשפיע על מיומנות הכתיבה.
חשיבות האבחון האישי המעמיק
כל אדם חווה אחרת לקויות למידה שיש לו והוא אובחן בהן. גם דיסלקציה בכתיבה יכולה לבוא לידי ביטוי בכל מיני דרכים או צורות וכמובן שלכל לקות למידה יש גם דרגות חומרה ודרכי הופעה פיזית. חשוב מאד שלא להעלים עין אלא לוודא במה מדובר על מנת שאפשר יהיה להציע את דרך ההתמודדות הנכונה והמתאימה ביותר בצורה פרטנית על פי הצרכים האישיים, הגיל והרמה הקוגניטיבית של מי שחווה את תסמיני הלקות.
במכון זרחין מציעים מגוון רחב של אבחונים לתלמידים בכל הגילאים ומסייעים בהמלצות מקצועיות לאור ממצאי האבחון הפרטניים והמתאימים לכל אחד.